Braam

Bramen zijn overal in de wereld geïntroduceerd. Met name in Zuid-Afrika gelden deze exoten als onkruid. Ook in Nederland worden bramen soms als onkruid gezien. Wanneer bramen de ruimte krijgen, overwoekeren ze snel veel ruimte. Dit verschijnsel wordt ook wel "verbraming" genoemd.

Gebruik:
Van de braam worden vooral de vruchten gebruikt. De vruchten zijn donkerblauw. Bramen hebben een zoete smaak en worden zowel vers gegeten als verwerkt in bijvoorbeeld jam.
Ook de bladeren van de braam kunnen voor consumptie gebruikt worden. Hiervoor moeten de bladeren, na het plukken, worden gedroogd op een droge en luchtige plaats. Hierna kan er van de gedroogde bladeren thee worden getrokken
Bramen zijn niet alleen lekker maar ook bijzonder voedzaam. De braam is een vrucht die tjokvol antioxidanten zit. Deze stoffen zijn goed voor het lichaam en bestrijden onder andere kanker. Bramen bevatten veel vitamine C wat een goede stof is om de algemene vitaliteit te verhogen en het immuunsysteem aan te sterken. Hierdoor word je minder vatbaar voor elke soort ziekte.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Blauwe bosbes, bosbes en rode bosbes.

Dropplant

Brave Hendrik