Braam
Bramen zijn overal in de wereld geïntroduceerd. Met name in
Zuid-Afrika gelden deze exoten als onkruid. Ook in Nederland worden bramen soms
als onkruid gezien. Wanneer bramen de ruimte krijgen, overwoekeren ze snel veel
ruimte. Dit verschijnsel wordt ook wel "verbraming" genoemd.
Gebruik:
Van de braam worden vooral de vruchten gebruikt. De vruchten
zijn donkerblauw. Bramen hebben een zoete smaak en worden zowel vers gegeten
als verwerkt in bijvoorbeeld jam.
Ook de bladeren van de braam kunnen voor consumptie gebruikt
worden. Hiervoor moeten de bladeren, na het plukken, worden gedroogd op een
droge en luchtige plaats. Hierna kan er van de gedroogde bladeren thee worden
getrokken
Bramen zijn niet alleen lekker maar ook
bijzonder voedzaam. De braam is een vrucht die tjokvol antioxidanten zit. Deze
stoffen zijn goed voor het lichaam en bestrijden onder andere kanker. Bramen
bevatten veel vitamine C wat een goede stof is om de algemene vitaliteit te
verhogen en het immuunsysteem aan te sterken. Hierdoor word je minder vatbaar
voor elke soort ziekte.
Reacties
Een reactie posten