Eetbare planten of de groene geheimen uit het wild.
In het verleden stond ik heel dicht bij de natuur en
herinner mij dat het zo plezierig was en werkte enorm ontspannend. Wegens een
drukke baan, had ik het op zij moeten zetten, met deze heb ik het dan ook in al die jaren
gemist.
Om mij terug mentaal goed/beter te voelen heb ik besloten om
terug contact met de natuur te zoeken. Terug bezig houden om confituur of
siropen te maken van eetbare planten uit het wild of zelfs slaatjes en drankjes.
Gelukkig heb ik nooit mijn leesboeken over kruiden en wilde planten weg gedaan, zo kan
ik alles terug oprakelen. Tegenover twintig jaar geleden is er ook veel op het
internet te vinden en vergemakkelijkt het mij om nog veel bij te leren.
Van moeder aarde kan je zoveel plezier uit halen, het maakt
je leven zoveel meer aangenamer en gezonder.
Tijdens mijn wandelingen ga ik op zoek naar het eetbare en
zal het hier zo goed mogelijk aan bod komen.
Als u er aan waagt om te smullen van de natuur, overdrijf dan niet en neem enkel wat je nodig hebt. Hou tevens rekening mee dat er enkele planten op de rode lijst kunnen staan en dus beschermd zijn.
Hier onder, het eetbare uit de natuur en het is nog eens gratis ook. Is dit geen geschenk van moeder aarde?!
Aardaker - Aardkastanje - Appelbes
Bergbonenkruid - Bergrogge - Beuk - Blauwe/rode & wilde bosbes - Blauwe Lupine - Boekweit -
Bosaardbei - Bospinda - Bottelroos - Boysenbes - Braambes - Brave Hendrik
Citroenmelisse
Daglelie - Daslook - Den - Dropplant - Duindoorn - Dwergkwee
Eeuwigemoes - Elsbes -
Er is nog veel meer te vinden in de natuur dan dat ik hier reeds geplaatst heb. Het meeste dat ik hier heb neer gepend is info uit mijn boeken en encyclopedieën, maar ook wel wat opzoekingen op het internet. Bij onzekerheid of onduidelijkheid raad ik u ook aan om extra info te zoeken, zo ben je altijd zeker.
Hier onder nog enkele interessante pagina's:
(let wel op: Blaadjes, vruchten die je plukt
in het bos moet je eerst wassen, om besmetting met de vossenlintworm te
vermijden).
Als u er aan waagt om te smullen van de natuur, overdrijf dan niet en neem enkel wat je nodig hebt. Hou tevens rekening mee dat er enkele planten op de rode lijst kunnen staan en dus beschermd zijn.
Hier onder, het eetbare uit de natuur en het is nog eens gratis ook. Is dit geen geschenk van moeder aarde?!
Aardaker - Aardkastanje - Appelbes
Bergbonenkruid - Bergrogge - Beuk - Blauwe/rode & wilde bosbes - Blauwe Lupine - Boekweit -
Bosaardbei - Bospinda - Bottelroos - Boysenbes - Braambes - Brave Hendrik
Citroenmelisse
Daglelie - Daslook - Den - Dropplant - Duindoorn - Dwergkwee
Eeuwigemoes - Elsbes -
Soms is er onzekerheid bij een bepaalde plant, zaad, vrucht
of blad!
Doe dan de volgende tips om te weten of ze geschikt zijn om
te eten:
1 -
Probeer zoveel mogelijk voor een plant te kiezen
die groene blaadjes heeft.
2 -
Kneus het blad om het sap eruit te laten komen
en ruik eraan. Bij een slechte of rotte geur kun je het beter laten staan.
3 -
Smeer wat sap op de binnenkant van je pols en
wacht enkele minuten. Als irritatie optreed is het niet aan te raden om het te
eten.
4 -
Wrijf vervolgens het blad en wat sap over het
puntje van je tong. Bij irritatie eet het dan zeker niet.
5 -
Blijf zoveel mogelijk weg van planten met een
melkachtig sap, er zijn maar heel weinig planten met dit type sap welke eetbaar
zijn.
Er is nog veel meer te vinden in de natuur dan dat ik hier reeds geplaatst heb. Het meeste dat ik hier heb neer gepend is info uit mijn boeken en encyclopedieën, maar ook wel wat opzoekingen op het internet. Bij onzekerheid of onduidelijkheid raad ik u ook aan om extra info te zoeken, zo ben je altijd zeker.
Hier onder nog enkele interessante pagina's:
’t Overleven:
duurzame zelfvoorziening
Geneeskrachtige kruiden, planten, bomen en astrologie (klik HIER)
Reacties
Een reactie posten